16 Ekim 2016

Fırınlanmış Pancar ve Keçi Peynirli Böğürtlen Soslu Semizotu Salatası







Ne lazım?
(4 kişilik)
Semizotu (1 bağ)
2 adet Pancar
150 gr keçi peyniri (yumuşak, büş)
20 gr krema
Maydanoz, dereotu, nane
4-5 dal taze soğan
1 salatalık
150 gr böğürtlen
60 ml zeytinyağı
1 limon suyu
Tane kimyon ve kişniş

Arife Tarif
Pancarı alüminyum folyoda 200C’de 30 dak. pişirin, kabuklarını soyup, dilimleyin.
Böğürtenleri ezip suyunu süzün (ince tel süzgeç veya tülbent ile) ve  koyuşalana dek kaynatın.
Keçi peynirini krema, zeytinyağı, tane kimyon ve tane kişniş ile ezin. Rulo yapıp streç filme sarın ve buzdolabına kaldırın.
Salatalığın kabuklarını elma gibi soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz, nane, dereotu ve taze soğanı incecik doğrayın.
Tüm yeşillikleri semizotu ile karıştırın. Bu karışımı böğürtlen sosu, limon, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın
Peynirden disk şeklinde dilimler kesin. Islak bir bıçak yardımcı olacaktır.
Semizotu, pancar ve peynir sırası ile servis edin.

Hiç yorum yok: