9 Ekim 2016

Fırınlanmış Pancar ve Armut Salatası



Ne lazım?
2 adet sert armut
2 adet pancar
Keçi peyniri / Beyaz Peynir (100 gr)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı paprika/kırmızı toz biber
25- 30 gr. ceviz / taze ceviz (kabuğu soyulmuş)
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı balsamik sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
¼ soğan veya 1 adet arpacık soğan
Akdeniz yeşilliği

Arife Tarif
Armutları yuvarlak dilimler halinde kesip fırın tepsisine alın. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip,180C’de 10-15 dakika fırınlayın.
Pancarları birkaç yerinden çatalla delin. Tek tek alüminyum folyoya sarıp 180C’de 1 sa. kadar pişirin. ( Büyüklerse 1,5 -2 saati bulabilir)
Piştikten sonra soğuyunca soyup, dilimleyin.
Peyniri zerdeçal, paprika ve zeytinyağında marine edin.
Hardal, balsamik ve zeytinyağını çırpıp sos yapın. İsteğe bağlı soğan ve sarımsak ile rondodan geçirin.
Yeşilliklerle sosu karıştırın. Tabağa alın. Üzerine dilediğiniz şekilde armut, peynir, ceviz ve pancarı kat kat dizin.

Servis için malzemeleri küp doğrayıp, yeşilliğin üzerinde normal bir salata gibi de servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok: